Boek een harpist of harpdocent

Terug
Telefoon:
E-mail:
Website: www.harpiste.nl

Anouk Platenkamp

De juiste sfeer

Of het nu gaat om een zakelijk diner, een bruiloft, een feestje of een herdenkingsdienst: muziek kan helpen om de sfeer te bepalen. In mijn opleiding tot therapeutisch harpist heb ik geleerd om mijn muziek aan te passen aan de mensen waar ik voor speel, en dat komt goed van pas waar ik ook speel!

Ervaring
Al meer dan 15 jaar speel ik bij zeer uiteenlopende gelegenheden. Harpmuziek is mooi als achtergrond bij een feestje of een diner. Ik verzorg dit graag voor u, zowel met (licht) klassiek als Keltische muziek. Eventueel heb ik ook de mogelijkheid om versterkt te spelen als dit nodig is.
Daarnaast heb ik in de loop van de jaren intermezzo’s verzorgd, bijvoorbeeld:
- bij een concert van een koor of muziekvereniging (begeleiden van het koor of de vereniging is ook mogelijk)
- tijdens de opening van een tentoonstelling
- bij yogalessen
- bij religieuze diensten, bijvoorbeeld met Pasen of Kerst
- bij bruiloften

Specialisatie Volksmuziek
Na mijn conservatorium opleiding werd ik gevraagd om in een bandje te spelen. Dit was het begin van mijn passie voor volksmuziek. In de loop van de jaren heb ik muziek gespeeld uit heel wat verschillende landen, van Keltische muziek (Ierland, Schotland, Bretagne) tot Scandinavische muziek en Balkanmuziek. In 2008 richtte ik de band Faerydae op. Faerydae speelt met veel passie muziek uit heel Europa. We maken gebruik van viool, fluiten, zang, didgeridoo, percussie en harp. Ook Faerydae komt graag spelen op een feestje! Ik speel ook samen met een collega harpiste. Met onze concerten brengen we de Keltische muziek tot leven. Indien gewenst spelen we ook versterkt.

Specialisatie helende muziek
Al van jongs af aan speel ik voor mensen met dementie. Door de jaren heen heeft zich dit uitgebreid tot het spelen voor mensen met een beperking en mensen die ziek (of stervende) zijn. In 2008 ronde ik met succes de opleiding van het International Harp Therapy Program af en werd daarmee een van de eerste gecertificeerde therapeutisch harpisten in Nederland. Ik speel zowel voor individuele mensen als voor groepen en pas mijn muziek daarbij aan op de persoon. Dit kan zorgen voor een diep ontspannende en ontroerende ervaring.