Boek een harpist of harpdocent

Terug
Telefoon: 06-23194863/0525-631368
E-mail:
Website: www.reginaederveen.nl

Regina Ederveen

Regina Ederveen is een gepassioneerd harpiste, die met plezier en met expressie op muzikale en virtuoze wijze haar gouden harp en haar Keltische harp bespeelt.
Regina is afgestudeerd met hoge onderscheiding aan het conservatorium. Ze speelt als harp soliste of met ensemble; mooi klassiek of in sfeervolle Keltische of populaire stijl!

Behalve dat zij actief is als solo harpiste, treedt ze veel op met koren, als soliste en als begeleidster. Hierbij speelt ze naast de alom bekende werken van Britten en Rutter, ook onbekendere, maar niet minder mooie stukken voor harp en koor.

In de kamermuziek is ze ook graag werkzaam. Zo vormt ze het Van Gogh duo samen met woordkunstenaar Robert la Boresa, waarbij de brieven van Van Gogh door woord en muziek tot leven komen. Verder speelt ze samen met klassiek sopraan Clara de Vries, en voor de wat meer lichtere muziek treedt ze op met zangeres Sharon Kips (winnares X-factor).

Ze heeft ook optredens in de combinatie orgel-harp, o.a. met organist Ab Weegenaar of in de combi fluit-harp, o.a. met fluitist Marjolein de Wit.

Regina maakte meerdere cd’s, waaronder drie solo-cd’s 'My Gentle Harp', ‘Intermezzo’ en ‘Hymns on the Harp’, de cd ‘Sela’ harp & piano, de cd ‘Silver & Gold’ fluit & harp en de cd ‘Interlude’ harp & orgel.

Regina studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde daar de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Zij volgde Masterclasses bij Tatyana Tauer, Susan Mc Donald en Edward Witsenburg. Tevens woonde ze harpfestivals bij in o.a. Israël en Amerika. Op het Orpheus Concours in Brussel voor hedendaagse avant-garde muziek, won ze de hoofdprijs en daarbij de tweede prijs in de categorie solisten. Ze werd uit honderden inzendingen als harpiste uitgekozen om deel te nemen in een internationaal samengesteld orkest waarbij een concert werd gegeven in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York City.

Regina vindt het een uitdaging om nieuw repertoire in te studeren. Dit kunnen onbekende stukken zijn voor koor en harp, maar ook bewerkt ze op verzoek nummers uit verschillende stijlperioden, van Barok, Klassiek en Impressionisme tot de Beatles, maar ook van Coldplay, Elton John, Katie Melua, Andrea Bocelli, Peter Paul and Mary en anderen maakt ze speciale arrangementen voor harp. Daarnaast schrijft ze eigen bewerkingen van onder meer Joodse melodieën. Ook maakt ze arrangementen van de Ierse, Schotse en Keltische muziek.

Van haar muziek zijn verschillende boekjes uitgegeven bij uitgeverij Cantique zowel voor beginners als gevorderde harpspelers. Regina geeft workshops o.a. op het gebied van akkoorden spelen op de harp, en over het onderwerp ‘uit het hoofd spelen’.

U kunt Regina vragen om op te treden als soliste, bijvoorbeeld bij uw koor, bij een jubileum, een koffieconcert-serie of een avondconcert. Dit kunnen volledige recitals zijn, maar Regina verzorgt ook kortere intermezzi op haar harp.

Zij is ook te boeken met een van bovengenoemde ensembles en gaat ook graag in op uw eigen wensen wat betreft een bijzondere muzikale samenstelling. Regina speelt ook op uw feest, presentatie, congres, huwelijkskerkdienst (waarbij ze alle muziek kan verzorgen, eventueel samen met een zangeres), receptie en uitvaartceremonie.

Regina bespeelt een gouden Lyon & Healy pedaalharp en een Triplett Celtic Staved Back Keltische harp. Ze heeft ook een collectie harpen in de verhuur. Regina werkt met een factuur en VAR-verklaring en staat ingeschreven bij de KvK 09071148. Zij woont in het midden van het land.

De muzikale stijl gaat in overleg met u.

Wilt u Regina eens beluisteren? Kijk dan op haar site of maak een afspraak om Regina bij haar thuis te beluisteren.

Voor meer informatie zie www.reginaederveen.nl of 06-23194863 / 0525-631368