Agenda:
Workshop Harptherapie door Jan Jonker, Delft

7 april 2012

Terug

Harp Therapie: Maak kennis met harp therapie! 
Een workshop voor alle niveaus
tijd en datum: 7 april, van 10.00 tot 17.00 uur
prijs: € 90,00, inclusief lunch en drankjes.
benodigde ervaring: geschikt voor alle niveaus, zelfs als u nog nooit gespeeld heeft!workshop docent: Jan Jonker
beschrijving:  Ontdek de fascinerende wereld van Harp Therapie!
Locatie: De Troubadour Harpen, Delft.
Prins Mauritsstraat 40
2628 ST, Delft
tel.: 06-24684863
email: 


Altijd al gedroomd om harp te spelen of om te spelen vanuit een andere invalshoek? Vanuit de harp therapie is alles mogelijk.
Tijdens deze Workshop ga je met de harp aan de slag en maak je kennis met de wervelende wereld van de Harp en in het bijzonder de toepassing van de Harp binnen de Harp Therapie.


Harp Therapie is een therapievorm waarbij de harp wordt ingezet ter ondersteuning van fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welbevinden van een individu. Dit wordt onder meer mogelijk door de intentie van de Harp Therapeut in samenhang met op maat gesneden muziek, die voor elk individu eigen en daarmee  anders is. Op deze wijze ontstaat keer op keer een “Cradle of Sound”, een “Koestering van Klank”.


Uitgangspunt daarbij voor deze dag is the International Harp Therapy Program (IHTP) uit de USA, dat in de jaren negentig is opgezet door harpiste Mrs. Christina Tourin. IHTP  is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerde opleiding, die opleidt tot beëdigd Certified Therapeutic Harp Practitioner (CTHP).


In de workshop wordt o.a. aandacht besteed aan: 
- Wat is Harp Therapie? Waarom de harp?, 
- Toegepaste vaardigheden binnen de Harp Therapie, 
- Individualisering van de muziek o.a. improviseren, sfeer en toonsoorten, Resonantie, Harp and Healing. 
- Reikwijdte van het vak o.a.: Specialiteiten van het vak, Waar werkt een Harp Therapeut Wat zit er in de “gereedschapskist” van een Harp Therapeut?

Kortom ervaringen en vaardigheden uit de wereld van klank – wat klank voor jezelf en de ander kan betekenen. Ook voor mensen die nog nooit een harp hebben aangeraakt, biedt deze workshop dé kans om dat te doen. 
Voor alle duidelijkheid Harp Therapie is GEEN Muziektherapie.