Agenda:
Zomer workshop ''Het arrangeren van de mooiste Keltische melodieën voor je harp'', Epe

6 juli 2013

Zomer harp workshop – zaterdag 6 juli 2013
Het arrangeren van de mooiste keltische melodieën
in het schitterende buitengebied ‘De Hoppekamp’ bij Epe (de Veluwe).

Altijd al een mooie eigen harpbewerking willen spelen van een prachtige keltische melodie? Regina Ederveen geeft in een praktische workshop tips hoe je jouw compositie maakt. Er worden vier keltische melodieën gebruikt (die je vantevoren via de mail krijgt) die we tijdens de workshop gaan oefenen met het neerzetten van akkoorden, een inleiding, frasering, ritmes. De theorie zal bestaan uit geschiedenis over de keltische harp, akkoordenleer, hoe voel je het juiste keltische ritme, hoe noteer ik de muziek die ik hoor (toonsoorten), hoe maak ik er muziek van, speciale Schotse voorslagen, versieringen en meer! In het gratis muziekboek dat je meekrijgt staan nog eens 20 melodieën compleet met akkoorden om later verder mee aan de slag te gaan. Het afsluitende concert van Regina met fluitiste Marjolein de Wit staat ook helemaal in het teken van Keltische, Schotse, Ierse en Engelse muziek. En dan hoor je behalve de keltische harp, ook schitterende bewerkingen op de pedaalharp!

Programma:
11.45 – 12.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
12.30 – 13.30 uur: Eerste deel workshop
13.30 – 14.00 uur: Zomerse lunch
14.00 – 15.00 uur: Tweede deel workshop
15.00 – 15.30 uur: Pauze met koffie/thee op het terras
15.30 – 16.30 uur: Concert deelnemers en duo Marjolein de Wit (fluit) en Regina Ederveen (harp)
16.30 – 16.45 uur: Napraten en afsluiting.

Kosten: € 55,- (t/m 20 jaar: € 30,-) incl. lunch en concert, alleen concert: € 10,- betaling te voldoen op de dag zelf. Neem je eigen harp mee, stem op 440Hz. De workshop is geschikt voor folkharp én pedaalharp spelers.

Opgave voor 29 juni 2013 bij Regina Ederveen 0525-631368/06-23194863,  of via www.reginaederveen.nl.
Vermeld even 'workshop harp'.
De workshop wordt gehouden op de Dijkhuizerweg 27, 8161 NT te Epe.
download hier de pdf.

Op dezelfde dag, tijden en locatie wordt er door fluitiste Marjolein de Wit ook een workshop gegeven: ''Dwarsfluit Helder en Zuiver''. Neem je fluit-vriend(in) mee, en geef hem/haar ook op! Info: pdf.