Agenda:
Concert Lavinia Meijer in Carré Amsterdam

28 juni 2013

Terug

LAVINIA MEIJER IN CARRÉ MET MUZIEK VAN GLASS EN EINAUDI

SUCCESALBUM ‘METAMORPHOSIS/THE HOURS’ IN ALBUM TOP 1000 ALLERTIJDEN!

Op 28 juni brengt harpiste Lavinia Meijer ter ere van het behalen van de platinastatus voor het album Metamorphosis / The Hours met muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass, een concert in Koninklijk Theater Carré. Naast de muziek van het bekroonde album speelt Meijer stukken van de momenteel zo populaire Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi en gaat een nieuwe compositie van Jacob ter Veldhuis in première. Lavinia heeft pianist Michiel Borstlap als speciale gast uitgenodigd, zo onthulde zij onlangs in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

Met circa 22.000 verkochte exemplaren is Metamorphosis / The Hours hard op weg één van de best verkochte klassieke albums aller tijden in Nederland te worden. Niet alleen een van de best verkochte klassieke albums: het album staat inmiddels in de album top 1000 aller tijden. Lavinia is een onvermoeibaar pleitbezorger van de harp als solo-instrument en laat geen mogelijkheid onbenut om de veelzijdigheid van het instrument te demonstreren. Zij slaat op overtuigende wijze een brug tussen verschillende muzikale werelden en weet daarmee een jong publiek te bereiken. Dit vertaalt zich ook naar haar podiumpresentatie. In opdracht van Lavinia heeft de jonge Britse kunstenaar Ignatz Johnson een poëtische en soms ook heftige achtergrondprojectie gecreëerd bij de uit vijf delen bestaande compositie Metamorphosis. Het lichtbedrijf Improve – regelmatig betrokken bij lichtontwerp en projecties van stadionconcerten maar ook van TEDx - heeft voor Lavinia een lichtshow ontworpen. Als een van de weinige Nederlandse klassieke musici, voegt Lavinia eigentijdse presentatievormen toe aan haar muziek.

Eerder dit jaar ontmoette Lavinia Meijer tot tweemaal toe de Italiaanse componist Ludovico Einaudi tijdens zijn uitverkochte tournee door Nederland die hem onder andere langs Carré voerde. Einaudi luisterde aandachtig naar Lavinia’s interpretaties van zijn stukken, speelde ook stukken aan Lavinia voor en gaf haar persoonlijk advies. Lavinia’s vertolkingen van Einaudi’s muziek zijn diepgaand, indringend en bovenal gepassioneerd. Later dit jaar hoopt Lavinia in Italië te kunnen samenwerken met Einaudi, die op dit moment één van de best verkopende artiesten in Nederland is en daarnaast grote bekendheid geniet door het muzikale thema van de succesfilm Intouchables.

In navolging van Einaudi is het dus nu de beurt aan Lavinia zelf om in Carré op te treden. Het markeert de enorme ontwikkeling die de jonge harpiste in korte tijd heeft doorgemaakt. Het is niet eerder voorgekomen dat in Carré een zo jonge klassieke muzikant een soloconcert verzorgt. Het is ook voor het eerst in het 125-jarig bestaan van dit Koninklijk Theater dat een harpist een soloconcert in Carré speelt. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Koninklijk Theater Carré
Datum: vrijdag 28 juni 2013
Prijzen: van € 15,- tot € 32,- (excl. € 1,- t.b.v. restauratiefonds Carré)
Aanvang voorstelling: 20.00 uur
Verkoop: www.carre.nl, de kassa van Carré en 0900- 25 25 255 (€ 1,30 p/g)

 

YouTube links:

 

http://youtu.be/hV2-zFh3tAU

http://youtu.be/3fsfCdQs63s

http://youtu.be/8q0nrX-P4_4

http://youtu.be/tMfi6bfW7u4

http://youtu.be/IWFA-xirshk (DWDD)

http://youtu.be/_WFwQKhC8Pc (DWDD)