Agenda:
Oneiros Ensemble met o.a. Liesbeth Vreeburg, Voorschoten

11 oktober 2014

De komende tijd kunt u het Oneiros Ensemble weer in verschillende programma's gaan beluisteren. Op 11 oktober spelen we in Voorschoten de mooiste Franse muziek van de 20e eeuw met Je t'aime..moi non plus. Op 23 november brengen Johan en Liesbeth een bijzonder programma voor harp en viool, in het kerkje van Aerdt. En op 25 januari spelen we in schuilkerk De Hoop in Diemen Verhalen uit de salon, met werken van Beethoven en tijdgenoten. We hopen u natuurlijk weer te mogen begroeten bij één van deze concerten!

Aankomend concert:
Zaterdag 11 oktober, 20.15,
Het Kruispunt, Schoolstraat 2, Voorschoten,
Kaarten kunt u bestellen via de website.

In Je t'aime...moi non plus staat de haat-liefde verhouding van de componisten met de Romantische traditie centraal. Claude Debussy had in het begin van zijn carrière nog een mateloze bewondering voor de grote ideeën van Wagner, maar later ontwikkelde hij juist een enorme afkeer van de Romantische traditie. Hij ging op zoek naar een eigenzinnig Frans geluid waarin ambiguïiteit, fragmentatie, en subtiliteit de boventoon voeren. Terwijl de Eerste Wereldoorlog in volle gang was dacht Debussy na over de waarde van kunst en muziek. Hij schreef aan Stravinsky: “De lucht moet vervuld raken van een nieuwe schoonheid als de kanonnen eindelijk stilvallen.”

Franz Liszt | Am Grabe Richard Wagners, voor harp en strijkkwartet
Claude Debussy | Premiere rhapsodie voor klarinet, fluit, strijkkwartet en harp
Darius Milhaud | Strijkkwartet nr. 1
Claude Debussy | Danse voor harp en viool